Luonnonvarakeskus (Luke) järjestää peltokasvuston lennokkikuvausnäytöksen 19.7.2017 Limingassa. Tervetuloa seuraamaan kuvauksia Luken koordinoiman OPAL-Life-hankkeen pilottitilalle!

Aika: 19.7.2017 klo 10–12.

Paikka: Tuomas Sohlon (Uusi-Sohlo) tilan nurmilohko, Ouluntie 7, 91900 Liminka (Haaransillan liikenneympyrästä 500m ”vanhaa” Ouluntietä kohti Oulua/Kempelettä, ei moottoritietä).

Tutkija Roope Näsi Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskuksesta (www.nls.fi; www.dronefinland.fi) on paikalla tekemässä drone-ilmakuvauksia ja kertomassa uudesta ilmakuvausteknologiasta sekä lentojen avulla saatavan datan käsittelystä. Lennokkikuvauksen jälkeen nurmista otetaan biomassanäytteitä.

Tilaisuudessa on mahdollista tutustua aiemmin kesällä Sohlon tilalta otettuihin kuviin ja keskustella viljelijä Tuomas Sohlon ja hänen veljensä, ProAgrian kasvinsuojelun asiantuntija Juha Sohlon kanssa drone-kuvausten avulla saatavien tietojen hyödyntämisestä käytännössä.

Ohjelma:

10.00 Tilaisuuden avaus

10.10 Drone Finland – ilmasta näkee paremmin. Mitä apua droneista on viljelijöille? Roope Näsi, Maanmittauslaitoksen Paikkatietokeskus

10.20 Lennokkikuvaus

10.50 Näytteenotto

11.10 Aikaa kysymyksille

12.00 Tilaisuus loppuu

Säävaraus: Lennolla on Limingan säätilanteen mukainen säävaraus, koska lentoja ei voi toteuttaa sateella. Sateen sattuessa asiantuntijat ovat kuitenkin tavattavissa ja lento tehdään heti sään selkiydyttyä. Jos koko päivän säätiedote näyttää huonolta lennoille, siirrämme tapahtuman torstaille ja ilmoitamme uudesta ajankohdasta ilmoittautuneille.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: 18.7.2017 mennessä: vera.kauppinen@luke.fi tai 050 4126003.

OPAL-Life on vuoden 2015 lopulla alkanut EU:n rahoittama hanke, jonka tavoitteena on maatalouden ilmastopäästöjen vähentäminen kestävän tehostamisen periaatetta noudattaen. Tämä tarkoittaa maatalouden kehittämistä suuntaan, jossa ympäristöhyödyt, tilan kannattavuus ja tuottavuus sekä sosiaaliset näkökulmat tukevat toisiaan. Luke

koordinoi hanketta, ja siinä ovat mukana Helsingin yliopisto, Maanmittauslaitos, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Nylands Svenska Lantbrukssällskap sekä ProAgria. Lisäksi hankkeessa on mukana 20 ympäri Suomen sijaitsevaa pilottimaatilaa. Hanke kestää vuoteen 2020 saakka. www.opal.fi