Järjestämme seminaareja, työpajoja sekä pellonpiennarpäiviä. Lisäksi kerromme hankkeesta ja sen tuloksista erilaisissa muiden järjestämissä tilaisuuksissa.


Tulossa 2019: Policy workshopit (5 kpl)


10.12.2018: Pilottiviljelijöiden ja tutkijoiden tapaaminen 2018

Kolmatta kertaa järjestetyn tapaamisen teemoja olivat ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen varautuminen sekä maatalousympäristön monimuotoisuus. Hankkeen tutkijoiden lisäksi tapahtumassa oli kaksi vierailevaa esiintyjää: Birgitta Vainio-Mattila MMM:stä ja Tuomas Mattila Kilpiän tilalta. Edellisvuosien tapaan osaottajia aktivoitiin äänestysten ja ryhmätyön avulla.

Lue lisää tapahtumasta täältä. Sivulta löydät koosteen päivän ohjelmasta ja esityksistä.

 

 

 

 

 

 


 

5.9.2018 Muhkea maaperä -tilaisuus Kuopiossa

Kuopiossa järjestetyssä seminaari- ja pellonpiennartapahtumassa teemana oli maan ja ravinteiden kestävä käyttö. Tilaisuus koostui seminaariesityksistä ja pellolla järjestetyistä tietoiskuista sekä työnäytöksistä. Muhkea maaperä järjestettiin yhteistyössä LantaLogistiikka, RavinneRenki ja Nurmet Rahaksi -hankkeiden kanssa. Paikan päällä osallistujia oli noin 100 ja verkon välityksellä tapahtumaa seurasi yli 40 ihmistä.

Lue lisää tapahtumasta täältä. Sivulta löydät koosteen päivän ohjelmasta, esitysten materiaalit ja videotallenteet.

 

 

 

 

 

 


13.4.2018 Seminaari Brysselissä

OPAL-Life -hanke järjesti ilmastoviisaaseen maatalouteen liittyvän seminaarin Euroopan tuottajajärjestöjä edustavan Copa-Cogecan tiloissa Brysselissä 13.4. Seminaarissa OPAL:in tutkijat esittelivät maatalousmaankäytön optimointia ja sen käyttöä ilmastonmuutoksen hillinnässä sekä siihen sopeutumisessa. Tilaisuuteen osallistui useiden eri järjestöjen edustajia sekä viranomaisia EU-tason toimielimistä.

Voit lukea englanninkielisen koosteen tapahtumasta täältä.

 

 

 

 

 


5.2.2018 OPAL-Life-hankkeen puoliväliseminaari

OPAL-Life-hankkeen puoliväliseminaari ”Pellon käytön optimoinnilla ratkaisuja ilmastonmuutokseen” järjestettiin 5.2.2018 yhteistyössä Ilmastoviisaita ratkaisuja maaseudulle (VILMA) –hankkeen kanssa.  Seminaari järjestettiin Helsingissä Tieteiden talolla, ja sitä pystyi lisäksi seuraamaan etäseurantapisteeltä Luonnonvarakeskuksen Ruukin toimipaikassa, etäseurantapisteeltä Ylistaro-talolla sekä verkon välityksellä. Tilaisuuteen osallistui yhteensä 150 henkilöä ympäri Suomen.

Seminaarin esitykset ja videot löydät täältä.

Voit myös lukea yhteenvedon seminaarista täältä.

 

 


11.12.2017 Pilottiviljelijöiden ja tutkijoiden tapaaminen 2017

Hankkeen pilottiviljelijät ja tutkijat kokoontuivat Tampereelle, jossa puhuttiin laajasti ilmastonmuutoksen vaikutuksista maanviljelyyn Suomessa. Pilottiviljelijät kuulivat PeltoOptimi-työkalusta, ja saivat nähdä & kommentoida sen tuottamia pisteytyksiä peltolohkoillensa. Lue lisää Tampereen tapaamisesta.

 

 

 

 

 

 


29.9.2017 PeltoOptimi-työkalun julkistamistilaisuus kutsuvieraille

PeltoOptimi-työkalun julkaisutilaisuus järjestettiin kutsuvieraille Luonnonvarakeskuksen tiloissa. PeltoOptimi-työkalu kohdentaa Suomen pellot kestävästi tehostettaviin, laajaperäistettäviin ja metsitettäviin lohkoihin. Paikalla oli mm. tutkijoita, viranomaisia ja pilottiviljelijöitä. Tilaisuuden avasi Luken tutkimusylijohtaja Johanna Buchert. Työkalun pilottiversiota esittelivät tutkijamme Pirjo ja Lauri ja lopuksi neuvotteleva virkamies Tiina Malm (MMM) piti puheenvuoron poliittisen päätöksenteon näkökulmasta. Seuraavaksi optimointityökalun kehittäminen jatkuu yhdessä viljelijöiden kanssa. Lue lisää PeltoOptimi-työkalusta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


22.8.2017 Joukkoistamistyöpaja ympäristöjärjestöjen ja poliittisten nuorisojärjestöjen edustajille

Osana C4-työpakettia järjestettiin joukkoistamistyöpaja ympäristöjärjestöjen ja poliittisten nuorisojärjestöjen edustajille. Työpajaa alustivat OPAL-Life-hankkeen tutkijat Pirjo ja Jaana sekä tutkijoidemme kanssa kuvatut videot. Tämän jälkeen paikalle kutsutut ympäristöjärjestöjen sekä poliittisten nuoriso- ja opiskelijajärjestöjen edustajat pohtivat yhdessä kestävää tehostamista eri näkökulmista. Työpajan tulokset koottiin Tricider-ideointialustalle, jolle jokainen voi käydä kommentoimassa ja lisäämässä omia ideoitaan 20.9. asti. Lue lisää joukkoistamisesta.

 

 

 

 

 

 


19.7.2017 Lennokkikuvausnäytös Sohlon pilottitilalla Limingassa

Peltokasvuston lennokkikuvausnäytökseen Limingassa oli kutsuttu paikallislehtien toimittajia ja pilottitilojen viljelijöitä. Peltokasvuston kuvaamisen lisäksi pelloilta otettiin kasvustonäytteet ja viljelijät pääsivät myös kokeilemaan drone-lennokin ohjausta.

Lue lisää täältä.

 

 

 

 

 

 

 

 


12.12.2016 Pilottiviljelijöiden ja tutkijoiden tapaaminen 2016

Tilaisuudessa kohtasivat OPAL-Lifen tutkijat ja pilottitilojen viljelijät. Ohjelmassa oli tutkimuksen menetelmien esittelyä, tietoa hankkeen etenemisestä ja ajatusten vaihtoa kestävästä peltoviljelystä. Paikalla oli noin 30 henkilöä.

Lue lisää täältä.


21.7.2016 Lennokkikuvausnäytös Inkoossa

Inkoossa Forsmanin pilottitilalla järjestetyssä lennokkikuvausnäytöksessä esiteltiin kuvaustekniikka medialle.

Lue lisää täältä.